Deel dit artikel
-

Consumentenbond: Smartphonefabrikant General Mobile breekt updatebelofte

General Mobile brengt geen Android-updates meer uit voor zijn GM 6-smartphone. Daarmee verbreekt volgens de Consumentenbond de Turkse fabrikant de belofte om zijn smartphones minimaal 3 jaar na introductie van updates te voorzien.

De GM 6 maakt onderdeel uit van de Android One-reeks, waarbij Google en de betrokken fabrikanten twee versie-updates en maandelijkse beveiligingsupdates beloven. Volgens die belofte zou de GM 6 nog een versie-update krijgen naar Android 9 en tot juli 2020 beveiligingsupdates moeten ontvangen. Sinds de beveiligingsupdate van oktober 2018 heeft het toestel echter geen updates meer gekregen.

General Mobile bevestigt dat de GM 6 inderdaad geen updates meer krijgt. Een hardwarefabrikant waar General Mobile mee samenwerkt is failliet is gegaan, waardoor de benodigde stuurporogramma’s niet meer bijgewerkt worden.

General Mobile belooft gedupeerden te compenseren door ze 50 euro korting te geven op een GM 8 of een nieuwer toestel. De Consumentenbond vindt die compensatie mager. De updategarantie is juist een belangrijk onderdeel van de Android One-reeks.

De GM 6 werd met name verkocht van juli 2017 tot augustus 2018. Daarna werd er vooral restvoorraad verkocht. Het toestel is nu onder andere nog bij MediaMarkt verkrijgbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond