Deel dit artikel
-

Consumentenbond spreekt zich uit tegen downloadverbod

Met een mogelijk downloadverbod kan de muziek- en filmindustrie de consument voor de civiele rechter slepen, zo waarschuwt de Consumentenbond. Staatssecretaris Teeven, die maandag een plan onthulde voor een dergelijk verbod, beloofde dat de consument buiten schot zou blijven. (meer…)

Deel dit bericht

2 Reacties

Mark

Dan krijg je de zelfde praktijken als hier in Duitsland, bij het downloaden van films of muziek heb je de kans om een brief te ontvangen van een advocatenkantoor die je een boete oplegt waar je u tegen zegt.

Echter zijn de persoonsgegevens ( volgens mij ) beter beschermt in Nederland, in Duitsland geven de grote telecom bedrijven die zomaar vrij.

Oplossing is natuurlijk via newsgroups downloaden, of kopen 😉

aut

Zolang artiesten belachelijk veel, miljoenen, verdienen en maatschappelijke diensten als verzorging, politie en onderwijs moeten bezuinigen vind ik dit disproportionele woekerwinsten.
Als die prijzen omlaag gaan en die onzinnige beperkingen dat je ze niet in groepen mag bekijken of beluisteren (zonder winst oogmerk) blijft het een kat en muis spelletje dat de entertainment industrie meer kost dan opbrengt.
Dan de belachelijk hoge boetes staan in geen verhouding, oh ja toch, in verhouding van de salarissen van hun advocaten.
Ik zou wel eens willen weten waarom hun rechten zo belachelijk lang duren. tot 70 jaar na hun dood!
Patenten zijn eigenlijk hetzelfde en die duren maar 20 of 25 jaar. Dan mag iedereen er mee aan de haal.
Trek dat en gelijk!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond