Deel dit artikel
-

Consumentenbond teleurgesteld over sluiten onderzoek naar TikTok

De Consumentenbond is teleurgesteld over het besluit van de Europese Commissie en het netwerk van nationale toezichthouders, de CPC, om het onderzoek naar TikTok te stoppen. Ook de gesprekken met het populaire videoplatform worden beëindigd, terwijl volgens de bond veel problemen nog niet zijn opgelost.

De Europese Commissie en de toezichthouders waren een onderzoek gestart naar TikTok na een klacht van de Consumentenbond en 17 andere Europese consumentenorganisaties. Die vinden dat het videoplatform zijn gebruikers misleidt, onduidelijke en oneerlijke voorwaarden hanteert en kinderen onvoldoende beschermt tegen advertenties en ongepaste inhoud. TikTok belooft nu aan de toezichthouders onder andere labels te plaatsen bij commerciële content. Ook zal het transparanter zijn over de waarde van virtuele munten.

Volgens de Consumentenbond zijn de beloofde verbeteringen positief, maar is het te voorbarig om het onderzoek nu al te sluiten.

De bond is ook teleurgesteld over het feit dat de toezichthouders belangrijke onderwerpen onbesproken hebben gelaten. TikTok blijft zich onder meer het recht voorbehouden om zonder vergoeding video’s van gebruikers te hergebruiken, te verspreiden en te reproduceren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond