Deel dit artikel
-

Consumentenbond waarschuwt voor dubieuze vakantiebemiddelaar Travelance

De Consumentenbond waarschuwt voor Travelance. Volgens klagers doet deze dubieuze vakantiebemiddelaar telefonisch een onduidelijk aanbod, waarna onverwacht een rekening volgt.

Mensen die worden benaderd hebben een enquête ingevuld onder het voorwendsel dat ze een vakantie hebben gewonnen. Na deze introductie volgt een onduidelijk aanbod en de belofte om per mail meer informatie te sturen.

Maar veel gedupeerden zeggen dat ze die mail nooit hebben ontvangen. Wel krijgen ze, omdat ze niet binnen 14 dagen hebben geannuleerd, een rekening variërend tussen de 99 en 149 euro van Scorpion. Dit bedrijf is ingeschakeld door Travelance.

Consumenten die weigeren de rekening te betalen worden door het bedrijf en door incassobureau Onsolution onder druk gezet. Onder andere door herhaaldelijk aanmaningen te sturen.

De Consumentenbond plaatst sowieso vraagtekens bij het product dat Travelance aanbiedt. Op de site van het bedrijf staat alleen wat algemene informatie. Een aantal gedupeerden die wel betaald hebben laat weten dat ze de beloofde voucher niet hebben gekregen.

Rechtshulp Nederland meldt dat het bedrijf in de Kamer van Koophandel niet bekend onder Travelance en het KvK-nummer ontbreekt.

De Consumentenbond adviseert dringend om niet te betalen. Volgens de Consumentenbond is er geen enkele betalingsverplichting, omdat het bedrijf onvoldoende informatie verstrekt over de inhoud van het aanbod.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

Tessa

Helaas ben ik hier de dupe van geworden en te goedgelovig geweest op hun dreigementen voor te betalen omdat ik schijnbaar ‘ja’ zou hebben toegezegd..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond