Deel dit artikel
-

Consumentenbond: mijd Google advertenties voor loodgieters

De Consumentenbond waarschuwt om advertenties voor loodgieters die hoog in Google staan te vermijden. Vaak gaat het om bedrijven die slechts bemiddelaars zijn en voor veel geld klussen doorverkopen aan loodgieters.

‘Pure oplichting’, noemt Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond, deze praktijken. ‘Als jouw wc verstopt is, wil je zo snel mogelijk een oplossing, dus bel je de eerste de beste 24-uursdienst die je op Google tegenkomt. De klant heeft echter geen idee wie er bij hem langskomt en helaas blijken er nogal wat foute figuren tussen te zitten. Bovendien berekenen de loodgieters de bemiddelingskosten door aan de klant, waardoor de rekening flink kan oplopen.’

Klagers melden dat zij honderden euro’s moeten betalen voor eenvoudige klusjes. Ook mystery-onderzoekers van de Consumentenbond liepen tegen louche praktijken aan.

De meeste klachten gaan over Ontstoppings-service24, H.Wander, Ontstoppings R-ss, O.24/7, Erkende-loodgieter en De-Jong-Ontstopping. Consumenten klagen over gebrekkige communicatie, het niet vooraf willen geven van tarieven, en vooral over exorbitante prijzen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond