Deel dit artikel
-

Consumentenbond waarschuwt voor site met niet-officiële reisadviezen

De Consumentenbond heeft melding gedaan bij toezichthouder ACM over Reisadvies.nu. Het lijkt op een officiële overheidswebsite, maar is een initiatief van een groep reisorganisaties met niet-officiële reisadviezen.

De hele look en feel van de site is hetzelfde als de officiële site met de adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dezelfde kleuren en lay-out, een vergelijkbaar logo en dezelfde kleurcodes voor reisadviezen: groen, geel, oranje en rood. Alleen zijn de reisadviezen op de alternatieve site veel rooskleuriger.

Zo krijgen de Verenigde staten een geel reisadvies op de site van de reisaanbieders. Consumenten kunnen volgens de site ‘veilig en fijn’ reizen in de Verenigde Staten voor vakantie, zaken of familiebezoek. Maar het land is vanwege corona hoogrisicogebied en het officiële reisadvies is oranje. De overheid raadt aan om alleen naar de VS te reizen als dat noodzakelijk is.

De website van de reisaanbieders spreekt zelf van een ‘betrouwbaar reisadvies’, deels onderbouwd door ‘reisverslagen van reizigers’.

‘Uiteraard hebben wij alle begrip voor de moeilijke situatie waarin de reisbranche zit. Maar het is geen oplossing om dan maar verwarring te zaaien bij reizigers,’ zegt de bond.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond