Deel dit artikel
-

Test-Aankoop waarschuwt voor Chinese webwinkels

De Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop waarschuwt voor Chinese webwinkels. Niet alleen zijn de levertijden lang, de kwaliteit van de producten laat te wensen over en de bijgevoegde handleidingen zijn niet zelden onleesbaar of onbruikbaar.

Test-Aankoop bestelde 64 uiteenlopende producten bij Banggood, Dealextreme, MiniInTheBox, Tinydeal, AliExpress en Wish.

Twee van de 64 bestellingen die de consumentenorganisatie zelf plaatste, kwamen niet aan. De kortste levertijd was 9 dagen, de langste 64.

De producten zijn ook niet altijd veilig. Meer dan de helft van de producten die vorig jaar door Europa als onveilig werden bestempeld, kwam uit China. De grootste gevaren: risico op verwonding, chemische risico’s en verstikkingsgevaar voor kinderen.

Op producten van 150 euro of meer betaal je Europese invoerrechten. Een pakje terugsturen is duur. Test-Aankoop adviseert om niet meer dan 22 euro bij Chinese webwinkels te besteden. Betaal met een credit card waaraan een verzekering gekoppeld is, zodat je bij een niet-levering je geld kan terugkrijgen, adviseert

Deel dit bericht

3 Reacties

Willem

Vreemd dat er geadviseerd wordt niet meer dan €22 te besteden.
Is dat een soort magic border waarboven van alles mis gaat vanwege de grote gevaren?

Ronald

@Willem. €22 is wel een soort magische grens, maar dan echt bij de grens, tot dit bedrag mag je invoerrechten vrij importeren. Hierdoor hoef je geen inklaringskosten (meestal rond de €13) en BTW te betalen.

bert

Komt nog bij dat ik niet het gevoel heb dat de AVG bij de Chinezen van toepassing is. Hoe veilig is je klantdata daar?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond