Deel dit artikel
-

Consumentenorganisaties dreigen HP met acties vanwege cartridges

De Belgische Consumentenbond en zusterorganisaties uit Spanje, Italië, Portugal en Brazilië willen dat Hewlett-Packard (HP) gebruikers schadevergoeding betaalt omdat het bedrijf het gebruik van generieke inktpatronen onmogelijk maakt.

Sinds eind 2016 brengt HP zijn printers aan de man die ook zouden moeten functioneren met generieke inktcartridges. Deze zijn in de praktijk vaak goedkoper dan inktpatronen van het HP-merk zelf. HP blijkt evenwel een firmware-update te hebben uitgerold, waardoor wereldwijd generieke cartridges niet meer geaccepteerd worden door printers van het merk. Perfect bruikbare patronen konden worden weggegooid.

‘Er wordt een stevig dossier tegen HP opgesteld,’ belooft Laura Marcus die de groepsvorderingen voor Test Aankoop coördineert. ‘We eisen dat elke HP eigenaar in België die schade ondervond door de oneerlijke handelspraktijken van HP gecompenseerd wordt met een schadevergoeding van 150 euro.’

Indien er geen afdoend antwoord volgt, is Test Aankoop van plan naar de rechter te stappen.

In de Verenigde Staten ging HP recentelijk akkoord met een schadevergoeding van 1,5 miljoen dollar voor Amerikaanse consumenten.

HP en andere printerfabrikanten verdienen vooral aan de relatief dure cartridges. De hardware kost vaak al helemaal niks meer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond