Deel dit artikel
-

Contract over productie Apple Car ‘zeer nabij’

LG Magna e-Powertrain, een joint venture van LG Electronics en Magna International, gaat volgens The Korea Times zeer waarschijnlijk de langverwachte Apple Car maken.

De contracten zijn nog niet getekend en de aanvankelijke productie van de zelfrijdende auto zal naar verluidt zeer bescheiden zijn.

Apple is al afnemer van verschillende onderdelen van de LG Group, waaronder LG Display, LG Chem, LG Energy Solution en LG Innotek.

LG is een nieuwkomer op het gebied van elektrische auto’s. De joint venture Magna e-Powertrain levert onder meer e-motoren, omvormers en zogeheten boordladers.

In de inmiddels zeven jaar dat Apple aan Apple Car sleutelt, een officiële naam heeft de vierwieler nog altijd niet, heeft CEO Tim Cook nauwelijks iets losgelaten over de aanstaande auto. Toch heeft Apple Project Titan, zoals het programma intern wordt genoemd, amper geheim kunnen houden. Zo rijden er regelmatig zelfrijdende auto’s van Apple rond in Silicon Valley, al gaat het om bestaande automerken.

Eerder dit jaar meldden diverse media dat Apple en Hyundai werkten aan een deal om samen zelfrijdende auto’s te maken. Apple was echter niet blij met loslippige bestuurders die informatie naar de pers lekten. Recentelijk doken de namen van Magna en Foxconn weer op als potentiële assemblagepartners. Die laatste is al enige tijd actief in de automarkt.

De auto van Apple wordt overigens niet voor 2024 verwacht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond