Deel dit artikel
-

Coolblue behaalt recordomzet van 2,3 miljard euro, winst onder druk

Coolblue behaalde vorig jaar een recordomzet van 2,3 miljard euro. Dat is 348 miljoen euro meer dan in 2020.

Mede door investeringen in de groei in Duitsland, de start van Coolblue Energie en de verdere automatisering van het magazijn in Tilburg kwam het bedrijfsresultaat (aangepast EBITDA) voor 2021 uit op 91 miljoen euro, veel minder dan de 114 miljoen een jaar eerder.

De omzet van Coolblue België nam met 1,6 procent toe tot 580 miljoen euro. Dat is tien keer minder dan de groei van de groepswinst. In 2020 groeide de Belgische omzet sterker.

CEO Pieter Zwart verklaart de eerdere groei uit de lockdowns. Dat effect was er niet in 2021, waardoor de Belgische e-commercemarkt kromp.

In Noordrijn-Westfalen heeft het e-commercebedrijf zijn eigen bezorgdiensten CoolblueBezorgt en CoolblueFietst al flink uitgebreid. Ook werd in 2021 in Düsseldorf de eerste Duitse Coolblue-winkel geopend.

In totaal werden er vorig jaar zes nieuwe winkels geopend, in Almere, Nijmegen, Rotterdam Alexandrium, Kuurne, Antwerpen en Düsseldorf. Daarnaast werd het fietsnetwerk verder uitgerold: inmiddels wordt tot negentig procent van de kleine bestellingen in en rondom de grootste steden per fiets bij klanten bezorgd.

Coolblue gaat komend jaar zijn fiets- en bezorgnetwerk uitbreiden in Nederland, België en Duitsland. Nieuwe winkels komen er in Groningen, Den Bosch, Essen in Duitsland en minimaal een in België.

Ondanks de groei zag Coolblue vorig jaar af van plannen voor een beursgang. Vooralsnog zijn er geen plannen voor een IPO in 2022.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond