Deel dit artikel
-

Coolblue breidt installatieservice uit met laadpalen

Coolblue gaat nu ook laadpalen voor elektrische auto’s verkopen en ze bij de koper installeren.

Dat is een uitbreiding van de service. De retailer heeft al teams die wasmachines, tv’s, smarthomeproducten maar ook zonnepanelen bij de klant installeren.

In eerste instantie worden de laadpalen neergezet in de regio’s Rotterdam, Utrecht en Tilburg. Daarna groeit het werkgebied totdat het landelijk dekkend is.

Met een eigen installatiedienst verzekert Coolblue zich ervan dat nieuwe, dure aankopen zo goed als zeker positief wordt ontvangen voor de koper. Dat straalt vervolgens af op de klanttevredenheid uitgedrukt in NPS-score. Dat is voor de leiding van Coolblue een belangrijke maatstaf van haar succes.

Nederland heeft volgens de ANWB meer dan 50.000 openbare oplaadpunten en ruim 300 laadstations. Er rijden 240.000 elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. Vijftien procent van de nieuw verkochte auto’s was in september deels of helemaal elektrisch aangedreven.

De overheid rekende in juli 2020 voor: “Het kabinet wil dat in 2030 alle auto’s die nieuw de weg op komen helemaal zonder uitlaatgassen rijden. Naar verwachting zijn er op dat moment zo’n 1,9 miljoen elektrische auto’s, die samen ongeveer 1,7 miljoen laadpunten nodig hebben. Naar schatting zijn er in Nederland in 2021 213 nieuwe laadpunten per werkdag nodig, en in 2025 550 nieuwe laadpunten per werkdag.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond