Deel dit artikel
-

Coolblue wil meer winkels in Duitsland

Coolblue zou op zoek zijn naar geschikte locaties in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen om meer eigen winkels te openen.

De gedachten gaan uit naar goed bereikbare winkels in steden als Keulen, Leverkusen en Rhein-Erft-Kreis. Die liggen allemaal in het Ruhrgebied, de industriële regio ter hoogte van Nederlands Limburg. Welke eisen Coolblue aan de winkels stelt en wanneer de beoogde openingsdata zijn, meldt Lebensmittelzeitung niet.

Ergens in de komende maanden hoopt de Nederlandse webwinkel zijn eerste fysiek verkoop- en servicepunt in Duitsland te openen. Dat wordt direct zijn allergrootste filiaal in Nederland, België en Duitsland. De betreffende zaak staat in het winkelcentrum Kö-Bogen II in Düsseldorf.

In Düsseldorf en de omringende steden wonen 1,5 miljoen mensen. In Noordrijn-Westfalen wonen er achttien miljoen.

Een belangrijke reden om een fysiek vestiging te openen is om belangstellende kopers de gelegenheid te geven om een product te voelen, uit te proberen en voor persoonlijk aankoopadvies.

Coolblue zette in 2007 de eerste stap over de grens, naar België. Het zou daarna dertien jaar duren voordat de oostgrens zou oversteken. In het hartje van de coronapandemie ging de online retailer in 2020 van start in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Daar heeft het een eigen bezorgnetwerk, installatiedienst en fietsnetwerk. De goederen die het niet zelf bezorgt, gaan met DHL mee.

De webwinkel realiseerde vorig jaar een omzet van twee miljard euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond