Deel dit artikel
-

Coolblue opent twee nieuwe fysieke winkels

Coolblue opent volgens directeur Pieter Zwart dit jaar nog twee à drie nieuwe fysieke winkels in grote steden.

Om welke steden het gaat en of die in Nederland of België liggen houdt Zwart in het interview met 7ditches voor zich. Het is wel duidelijk dat het om grote steden moet gaan, aangezien een minimaal aantal inwoners in de omgeving een harde voorwaarde is.

Volgens Zwart groeien de fysieke winkels harder dan de webshops, die op zich ook al indrukwekkende dubbelcijferige groei laten zien. “In iedere stad waar we een winkel openen zien we de online omzet direct toenemen. Er is een causaal verband.”

De nieuwe winkels zullen elk worden bemand met ongeveer dertig medewerkers in totaal. Klanten kunnen daar terecht voor service en verkoop, van producten uit bestaande en dit jaar nog te lanceren nieuwe productgroepen. Welke dat zijn, houdt de ondernemer ook voor zich.

Coolblue heeft winkels in Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Eindhoven en Utrecht en, in België, in Antwerpen en bij Gent. Dat zijn zeven zaken. Zwart spreekt in onderstaande video over negen winkels, wat erop kan duiden dat de opening van twee nieuwe filialen aanstaande is.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Coolblue realiseerde in 2015 een omzet van 555 miljoen euro, een toename van 54 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Anderhalve maand geleden werd bekend dat investeringsmaatschappij HAL een belang van twintig procent had verworven in Coolblue.

Deel dit bericht

3 Reacties

Theo

Nijmegen, Maastricht en Enschede lijken mij het meest logisch. Studentensteden die tevens het centrum van hun regio zijn. En Den Haag zou nog kunnen natuurlijk.

Pieter

Tip: Nijmegen zou n juiste en logische locatie zijn , uitsteken voor n prima omzet !

ronald

waarom komt er geen cool blue naar Enschede
voor Enschede zou dit goed zijn we hebben nog een mooi pand vrij op het woonplijn

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond