Deel dit artikel
-

Coolblue publiceert shoppingapp voor Android

Een jaar na de publicatie van de iOS-app brengt Coolblue vandaag zijn app uit voor Android, het mobiele besturingssysteem van ongeveer 85 procent van de smartphones.

Gebruikers van de app kunnen ermee zoeken, kopen, recensies schrijven en de status van hun bestellingen volgen. De klantenservice is er ook mee te bereiken.

Coolblue voor Android is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Frans en wordt naar verwachting iedere twee weken geupdate. De enkele recensies die sinds gisteren verschenen zijn positief.

Bij de lancering van de iOS-app heette het dat de Androidapp ‘spoedig’ zou volgen. Dat werd een jaar. In de tussenliggende tijd werd de Engelse versie van de webwinkel gelanceerd, de migratie naar één hoofddomein afgerond en de eigen bezorgdienst uitgebreid.

Coolblue is, net als bol.com overigens, ronduit laat met de lancering van de apps. De voorbereidingen begonnen al wel in 2014. Bol.com lanceerde eind dat jaar pas zijn apps.

In 2017 werd de mobiele app 150.000 keer gedownload en wekelijks 50.000 keer gebruikt in Nederland en België. Ter vergelijking: de websites van CoolBlue hadden in 2017 ruim 180 miljoen bezoekers.

Foto: Franklin Heijnen (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond