Deel dit artikel
-

Coolblue sluit diverse losse webwinkels

Retailer Coolblue sluit vandaag diverse losse webwinkels en gaat alleen nog verder onder het domein Coolblue. De veranderingen waren al eerder aangekondigd.

In plaats van 325 webshops, biedt Coolblue naar eigen zeggen nu ‘honderdduizenden specifiekere ingangen’. Klanten hoeven daarnaast geen losse domeinnamen meer te onthouden.

Het doorgroeien onder één domein heeft verder al voordeel dat Coolblue beter gevonden wordt door Google. Ook kunnen marketingcampagnes voortaan steeds slimmer ingezet worden en wordt het eenvoudiger om de website te vertalen. Of Coolblue de oude domeinnamen uiteindelijk gaat vrijgeven, is niet toegelicht.

Deel dit bericht

3 Reacties

KoalaBear

De oude domeinnamen zullen ze echt niet vrijgeven, zou erg stom zijn iig. Kost ze 5 euro (bruto) per domein, en levert het een hoop ‘problemen’ op als ze dat zouden doen. Ik neem aan dat ze alle lossen domeinen gewoon gaan doorlinken naar de juiste landingspagina op coolblue.nl

Remco

@KoalaBear: Lijkt mij een no-brainer.

Marcel - Stichting WebwinkelKeur

De domeinnamen worden als “tweedekansje” verkocht ;).

Vrijgeven gaat natuurlijk niet gebeuren, die domeinen behouden hun SEO waarde.

Elke organisatie doet dat na een rebranding, zo is pttpost.nl ook echt niet vrijgegeven om 5 euro per jaar te besparen :D.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond