Deel dit artikel
-

Coolblue sluit winkels wegens ‘extreme drukte online’

Coolblue sluit vanaf morgen alle fysieke winkels, in ieder geval tot 6 april. De reden is nog niet eens de kans op besmetting van het coronavirus, maar de online drukte.

Mensen bestellen volgens het bedrijf extreem veel meer thuiswerkplekken, apparatuur om met elkaar contact te houden en spullen om ‘huishoudens draaiend te houden’. ‘We zien de afgelopen dagen alleen al in monitoren, webcams en vriezers een groei van honderden procenten.’ Het bedrijf vervolgt: ‘We hebben ervoor gekozen alle energie erop te richten om die productgroepen in groten getale bij mensen thuis te krijgen.’

Coolblue heeft in zijn webwinkel ook verschillende categorieën uitgezet die nu niet belangrijk zijn zoals koffers, navigatiesystemen en barbecues.

‘We hebben onszelf in recordtijd weer opnieuw moeten uitvinden,’ zegt directeur Pieter Zwart. ‘Honderden klantenservicemedewerkers werken massaal vanuit huis om onze klanten te helpen. In onze schuur in Tilburg werken mensen op voldoende afstand van elkaar, in acht verschillende hallen dag en nacht door. Gelukkig is er in het magazijn heel veel gemechaniseerd.’

Coolblue heeft twaalf fysieke winkels in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Wilrijk (B), Lochristi (B) en Zaventem (B).

De drukte is een geluk bij een ongeluk voor het bedrijf, dat enkele weken terug zijn prijzen verhoogde omdat er als gevolg van productieproblemen in China een tekort aan elektronica dreigde. Of die tekorten er nog zijn is niet duidelijk.

Deel dit bericht

2 Reacties

Willem

Ja maar er wordt niet even bij vermeld dat coolblue het risico op besmetting verhoogd dmv werknemers van andere afdelingen uit andere regio’s te laten werken in t distributiecentrum in Tilburg. Er lopen daar meer dan 100 man per werkdag rond, mensen die snotteren hoesten of niezen worden totaal genegeerd en niet uit voorzorg naar huis gestuurd. Slechte zaak dit.

Francis

Ik vind het zowiezo een slechte zaak dat de jongens en meiden bij de klanten over de vloer moeten komen…risico factor is erg hoog…alle zaken van coolblue zijn dicht maar de bezorgers moeten de spullen binnen brengen bij de klanten…erg onverantwoord dit!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond