Deel dit artikel
-

Coolblue en Zalando zakken weg in top 5 voorkeur retailers

Consumenten zijn in het afgelopen jaar minder van retailers gaan houden. Bol.com is en blijft met 16 procent weliswaar de meest geliefde winkel van Nederland, maar Coolblue en Zalando verdwijnen uit de top vijf, zo blijkt uit onderzoek van Q&A uit Amersfoort.

Twintig procent van de Nederlanders geeft aan van geen enkele winkel te houden. In 2017 gaf 13 procent dit antwoord. Bol.com is en blijft met 16 procent weliswaar de meest geliefde winkel van Nederland, maar Coolblue en Zalando hebben plaats moeten maken voor Action en Media Markt die op de tweede en vijfde plaats binnenkomen. Albert Heijn (de nummer 3) en HEMA (4) completeren de top vijf.

De kracht van bol.com is volgens Nederlanders die voor het onderzoek werden bevraagd vooral het aanbod, met name mannen en jongeren zijn fan. Zij roemen het aanbod, de snelle levering en het winkelgemak.

Action steelt de harten van de Nederlander met het prijsniveau en het aanbod, in het geval onder 18 tot 29-jarigen. Opvallend is dat vrouwen winkels zoals de Bijenkorf, IKEA en H&M vaker noemen. 60-plussers houden vooral van supermarkten. Bol.com wordt net afgetroefd door Albert Heijn als meest geliefde winkel en Lidl en Jumbo staan bij hen ook in de top vijf.

Nederlanders vinden dat retailers meer moeten investeren in acties & aanbiedingen (31 procent), prijs-kwaliteitverhouding (26 procent) en klantvriendelijk personeel (19 procent). Het zijn vooral 60-plussers die winkels oproepen te investeren in klantvriendelijk of deskundig personeel.

Deel dit bericht

2 Reacties

Koen

Ik ben erg benieuwd hoe ze de respondenten voor deze survey hebben vekregen. Als ik naar de resultaten kijk zou het me niks verbazen als dit in de winkelstraat is geweest. In de bron (persbericht Q&A) is hierover niets te vinden helaas.

Francella ter Haar - Q&A

Beste Koen,

De resultaten komen net als vorig jaar voort uit een online onderzoek. In totaal hebben 1.300 respondenten de volledig open vraag ‘Van welke winkel houd je het meest? Dit mag zowel een webshop als een fysieke winkel zijn’ beantwoord.

Mochten hier nog vragen over zijn dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Francella ter Haar (Q&A).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond