Deel dit artikel
-

CoolblueFietst: verdrievoudiging in 2020

Elektronicawinkel Coolblue wil in 2020 een miljoen pakketjes per fiets afleveren, een verdrievoudiging. Daarmee krijgt het meer grip op de geleverde kwaliteit, maar het draagt ook bij aan de verduurzaming van de activiteiten.

In 2019 leverde Coolblue per fiets 331.000 pakketjes af in Rotterdam, Eindhoven, Den Haag, Tilburg, Haarlem, Amsterdam en Arnhem. Dat was een toename van 170 procent ten opzichte van 2018.

Directeur Pieter Zwart streeft er naar om dit jaar een miljoen pakketjes per fiets te laten bezorgen, zo liet hij vanochtend weten bij de publicatie van het jaarverslag (PDF).

Fietsen zijn vooral handig om heel veel kleine pakketjes rond te rijden, niet in het minst in drukke binnensteden. In de loop van dit jaar stappen bezorgers ook op in Leiden en Utrecht.

Eind 2019 had zijn bedrijf 121 fietskoeriers in dienst. Dat is het dubbele van het jaar ervoor.

Een ander initiatief om de bezorging te verduurzamen is de overstap op elektrische bussen. De eerste e-bussen rijden inmiddels. Het is niet bekend in welke tempo Zwart de overstap wil maken.

Coolblue ontwikkelt zijn duurzaamheidsactiviteiten over drie assen: assortiment, consumptie en afvalmanagement. Zo wogen dozen in 2019 gemiddeld 33 gram, een derde minder dan in 2019. Maar er op zich wordt ook minder karton gebruikt: 20 procent minder bij eigen verpakking en vijftien procent minder door te verschepen in de dozen van de fabrikant.

Het retourenpercentage bij de elektronicawinkel ligt op 3,5 procent.

Coolblue heeft 2019 afgesloten met een omzet van anderhalf miljard euro en drie miljoen euro meer nettowinst, wat het total op 15 miljoen bracht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond