Deel dit artikel
-

CoolCat gaat alleen nog door als webwinkel

De kledingwinkels van CoolCat gaan komende maanden alsnog dicht. Eigenaar Retail Beheer wil het merk alleen nog als webshop voortzetten. Mogelijk verliezen honderden mensen hun baan.

Retail Beheer kocht CoolCat uit een faillissement en wilde 56 van de 80 winkels openhouden. Ook oud-eigenaar Roland Kahn was bij deze doorstart betrokken.

De webwinkel krijgt CoolCat Junior als naam. Daar zal dan alleen nog maar kinderkleding worden verkocht, omdat die kleding online goed liep. De nieuwe eigenaar wil substantieel investeren in de de onlineactiviteiten.

CoolCat raakte in de financiële problemen door moeilijke marktomstandigheden. In de jaren 2016 en 2017 maakte Coolcat tientallen miljoenen verlies.

Foto CoolCat

Deel dit bericht

3 Reacties

Kim

Blij dat Coolcat dan toch nog doorgaat, al is het alleen online. Benieuwd wat de achterliggende strategie zal zijn voor deze focus op puur online verkoop.

Kees

In dit geval heeft een webwinkel een voordeel. De gewone Coolcat winkel waar ik regelmatig lang kwam, was de voorgevel op koude winterdagen een groot gat, waar de warmte van de verwarming met grote vaart door naar buiten stroomde. Veel winkels maken zich daar in deze tijden van noodzaak voor een groenere wereld schuldig aan, maar het gat bij Coolcat was extreem groot. Zo groot dat ik er welbewust nooit iets gekocht heb. Het zal wel met de naam van die club te maken hebben gehad. Bij een webwinkel is die schandalige energieverspilling niet meer nodig.

Anouschka

Ik vindt het goed dat CoolCat als online Webshop verder gaat, wat ik alleen heel jammer vindt is dat jullie alleen kinderkorting gaan verkopen. Als ik in Purmerend in het winkelcentrum was ging ik altijd naar de CoolCat winkel en kocht zoals altijd wel iets de ene keer was het één tas vol met kleding en leuke assesoires en de andere keer kwam ik voor een broek een een leuk t-shirt of een lekker winter of zomerjas. Persoonlijk vindt ik het heel jammer dat jullie geen kleding meer gaan verkopen voor volwassenen, want CoolCat was de enige waar ik zorgeloos jeans/broeken kon kopen zonder dat ze te kort zijn voor mijn benen. Miss komt er ooit in de toekomst ook een onlineshop voir volwassenen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond