Deel dit artikel
-

Coosto lanceert zoekmachine voor social buzz

Coosto, een Eindhovense leverancier van social media monitoring tools en webcaresoftware, introduceert aan de vooravond van het WK Coosto Open, een zoekmachine waarmee tot dertig dagen terug kan worden gezocht in data uit alle social media kanalen, nieuwssites, fora en meer dan 400.000 sites. Zo is de socialbuzz rondom het WK in kaart te brengen.

Met Coosto Open volgen gebruikers real time wat er wordt gedeeld op social media als Facebook, Twitter, Instagram, Google+, Pinterest. Zo kun kan men de mening peilen over een bepaald thema, een gebeurtenis, merk of persoon, niet alleen in tekst, maar ook in beeld.

De zoekmachine kan eventueel ook worden gebruikt als tweede scherm bij het kijken naar televisieprogramma’s. Verder is de tool zo in te stellen dat de gebruiker een e-mailalert ontvangt wanneer er nieuwe data op een zoekopdracht zijn binnengekomen.

Coosto publiceerde eerder al eens een gratis real time index die laat zien over welke merken het meest wordt gesproken in het Nederlandse deel van de Twitterchats.

De social media zoekmachine is beschikbaar in Nederland, België en Groot-Brittannië.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond