Deel dit artikel
-

Corendon experimenteert met coronavrije vakanties, KLM wijst op gering risico besmetting

Reisorganisator Corendon biedt vanaf 26 juni ‘coronavrije’ vakanties aan naar een beperkt aantal bestemmingen. Klanten worden vlak voor hun vlucht getest op een locatie vlakbij Schiphol, het Corendon Village Hotel. Daarna zorgt Corendon ervoor dat de vakantiegangers zo weinig mogelijk in contact komen met mogelijke besmettingsbronnen tijdens de reis naar hun vakantiehotel.

Reisorganisaties doet er alles aan om weer inkomsten te genereren. De lust om te reizen is er bij vakantiegangers nauwelijks. Het coronavoucher moet voorkomen dat vakantiegangers hun geld terugvragen. Maar ook op korte termijn wil men weer nieuwe vakantiegangers aantrekken.

De coronavrij vakantie klinkt nog behoorlijk beperkend. Corondon stelt bijvoorbeeld als voorwaarde dat vakantiegangers hun hotel niet verlaten tijdens hun verblijf omdat de veiligheid van de hotelgasten dan niet langer gegarandeerd kan worden.

De touroperator heeft in de afgelopen weken een teststraat ingericht in haar Corendon City hotel in Amsterdam. Honderden medewerkers van Corendon hebben zich het afgelopen weekend vrijwillig aangemeld voor een sneltest die de aanwezigheid van antistoffen tegen COVID-19 aantoont.

Als deze proef succesvol verloopt, zal iedereen vanaf woensdag 13 mei een reservering kunnen maken om deze test te ondergaan. De antistoffentest toont aan of mensen in aanraking zijn geweest met het coronavirus en hierdoor een zekere mate van immuniteit hebben opgebouwd; de coronatest die straks aan vakantiegangers wordt aangeboden toont de aanwezigheid van het virus zelf aan.

Er wordt gestart met de bestemming Antalya aan de Turkse rivièra waar de reisorganisatie meerdere all-inclusive hotels bezit. In de komende weken wordt overlegd met de autoriteiten op andere bestemmingen om ook daar vakanties te kunnen aanbieden. Voorbeelden zijn Ibiza en Curaçao, waar Corendon ook eigen resorts heeft. In het geval van Curaçao zal overlegd worden met KLM, die de vluchten uitvoert. Ook Sardinië en Sicilië zijn mogelijke kandidaten voor dit programma.

Er moet volgens het bedrijf nog heel veel worden geregeld om deze ‘coronavrije’ vakanties vanaf 26 juni te kunnen aanbieden. Als er ook maar enige twijfel bestaat over de veiligheid, zal Corendon niet aarzelen om de start van het programma uit te stellen, schrijft het bedrijf. ‘Er is Corendon veel aan gelegen om een zo groot mogelijk deel van de honderdduizenden klanten die zich verheugd hadden op een onbezorgde zonvakantie alsnog van dienst te kunnen zijn. Maar uiteraard staat de gezondheid en de veiligheid van de vakantieganger altijd op de eerste plaats.’

KLM probeert passagiers intussen gerust te stellen door te wijzen op de High Efficiency Particulate Air (HEPA) filters in haar vliegtuigen, die zorgen voor ‘schone cabinelucht van hoge kwaliteit’. De lucht wordt om de drie minuten vervangen door het ingebouwde luchttoevoersysteem van het vliegtuig. De luchtstroom in het vliegtuig gaat van boven naar beneden, wat de kans op ‘horizontale’ transmissie in de cabine nog verder vermindert. Bovendien stroomt de lucht snel en ‘dat is niet bevorderlijk voor de verspreiding van druppels’. Verder zitten de passagiers allemaal met hun gezicht in dezelfde richting, zodat er weinig face-to-face interactie is en vormen de stoelen een barrière voor de transmissie naar voren of naar achteren in de cabine.

Wel is met ingang van vandaag het dragen van gezichtsbescherming bij het instappen en aan boord verplicht voor passagiers van KLM. Het cabinepersoneel zal uiteraard ook gezichtsbescherming dragen.

De maatregel geldt vooralsnog tot en met 31 augustus 2020.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Hotel California

En zo willen we in ‘vrijheid’ vakantie vieren?
Het wordt een beetje als ‘Hotel California – such a lovely place. You can check out any time, but you can never leave.’

Waarom accepteren we dit nieuwe abnormaal?

Cijfers van RIVM afgelopen dagen gezien? 16 en 18 overledenen. Al weken geen griepgeval, want alles is opeens corona.

Er gaan altijd mensen dood door ziekte. Maar door dit zo te laten zien denk je echt dat de pleuris is uitgebroken. Niets is minder waar.

Verdiep je erin: Wie overlijden er vooral? Hebben ze onderliggende aandoeningen? Hoeveel mensen zijn er echt ALLEEN door corona overleden? Vorige week waren dat er maar 57!!!

Verdiep je hierin. En accepteer niet dat we hier nog 5 maanden minimaal inzitten.

Maarten Bennis - SMPL International

Ondernemers zijn eigenlijk heel volgzame types en zullen niet snel de straat op gaan. Opportunisme zit in het hart van elke ondernemer. Maar eigenlijk zijn het principeloze lafbekken.Hoe groter de ondernemer hoe laffer. Liever conformeren aan onzinnige 1,5 metermaatregels dan stelling nemen. En lafheid heeft nog nooit tot iets goeds geleid.

Virussen en bacteriën horen bij het leven en zijn de slijpstenen waaraan ons immuunsysteem zich scherpt. Die hebben we nodig om gezond te blijven.Je daarvan afschermen middels mondkapjes en afstandhouden werkt averechts en staat haaks op wat tot Corona medische usance was. Het enige zinvolle is de zieken isoleren en de kwetsbaren beschermen. Al het andere is een belediging van het intellect en een grove aantasting van onze grondwettelijke rechten.

Hoeveel verder moeten we het nog laten komen voordat ondernemers massaal de straat op gaan?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond