Deel dit artikel
-

Corendon de fout in met Crazy Days-aanbiedingen

Corendon heeft op haar website onjuiste prijzen vermeld in het kader van de boekingsactie ‘Crazy Days’. Dit oordeelde de Reclame Code Commissie (RCC) nadat een klager een reis had geboekt en daarna te horen kreeg dat de prijs fout was. De reisaanbieder trok het aanbod vervolgens in op grond van de algemene voorwaarden. 

De consument boekte een vakantie naar Bali voor in totaal 860,50 euro. Het ging om een verblijf van twee personen in het Mercure Resort Sanur plus vliegtickets naar Denpasar. Corendon liet vervolgens weten dat de prijs niet klopte: het totaal had 1292,50 euro moeten zijn en herriep de aanbieding op basis van de algemene voorwaarden.

De boeking kwam tot stand op basis van een prijsmatrix met vanafprijzen van 787 euro in mei, 383 euro in juni en 1083 in september. Het lage bedrag in juni was volgens de RCC niet dusdanig laag dat het overduidelijk een fout betrof.

Dat Corendon de boeking kan herroepen op basis van de algemene voorwaarden brengt niet mee dat zij ook op deze manier reclame mag maken. Het College van Beroep heeft het door Corendon tegen die beslissing ingestelde beroep afgewezen en vraagt hiervoor de aandacht van het publiek omdat “Corendon al eerder is aanbevolen om niet meer op een dergelijke misleidende en oneerlijke wijze reclame te maken”.

De uitspraak is hier te lezen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond