Deel dit artikel
-

Corona en games: minder e-sports, meer shooter games

Ook de gamesector wordt geraakt door het coronavirus, maar het beeld is nogal wisselend, zo blijkt uit onderzoek van het Nederlandse Newzoo.

E-sports ziet zich geconfronteerd met veel afgelaste evenementen. Toch komt de omzet van deze sector dit jaar nog altijd ruim boven de 1 miljard dollar uit. De eerste prognoses gingen uit van 1,1 miljard. In de komende jaren neemt de omzet verder toe naar 1,5 miljard dollar.

Met games die gewoon vanuit huis kunnen worden gespeeld, al dan niet met anderen via het internet, gaat het beter. In maart groeide het gebruik van shooter games met 40 procent. Ook arcade games en battle royale-games deden het goed. Tussen december 2019 en maart 2020 groeide eigenlijk ieder gamegenre, behalve vechtgames.

Ubisofts Rainbow Six Siege was het spel met de meeste spelers, maar Counter-Strike: Global Offensive en Call of Duty Modern Warfare scoorden eveneens.

Voor het onderzoek ondervroeg Newzoo ruim 1200 gamers in de VS, Italië en Japan.

Een groot succes in coronatijden is volgens Reuters de gamingdienst Stadia van Google die twee maanden lang gratis gebruikt kan worden. De app om de Stadia controller te configureren is 1 miljoen keer gedownload.

Deel dit bericht

1 Reactie

Floris

De corona crisis heeft een positieve invloed op de gamesector, want het aantal gamers is toegenomen. Veel mensen proberen hun tijd in te vullen door games te spelen. Geen wonder dat al die spelletjes bedrijven met speciale aanbiedingen komen om thuis te blijven nog aantrekkelijker te maken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond