Deel dit artikel
-

Corona: Google Next afgelast, vervangen door virtuele variant

Google blaast zijn Cloud Next congres af in verband met COVID-19, maar lanceert een virtuele variant. Normaal trekt het cloudevenement in San Francisco 30.000 bezoekers.

Cloud Next was voorzien voor begin april. Nu komt er een online evenement genaamd Google Cloud Next 20: Digital Connect. Die is gratis voor alle bezoekers die hun geld ook nog eens terugkrijgen.

Adobe doet hetzelfde met de Adobe Summit 2020 in Las Vegas. Ook dat wordt een online evenement. De Europese variant in Londen in mei is nog niet afgelast.

Ook Microsoft komt met een virtuele variant van zijn MVP Summit (Most Valuable Professional) die in Seattle zou worden gehouden. In Amsterdam gaat het Ignite The Tour Amsterdam-evenement van Microsoft op 11 en 12 maart in de RAI in Amsterdam niet door.

Ook het South by Southwest festival in Austin, Texas over enkele weken merkt de gevolgen van het virus: Facebook liet maandag weten niet te komen. Ook Twitter gaat dat niet doen. Verontruste inwoners van Austin zijn een petitie gestart om SXSW af te gelasten. Er zijn 30.000 handtekeningen verzameld.

Google heeft inmiddels nog altijd niets gezegd over zijn ontwikkelaarscongres in mei, Google I/O.

Het ziet er naar uit dat het virus in China is uitgeraasd. China meldde gisteren het laagste aantal coronabesmettingen sinds januari. In totaal zijn er nu 80.151 mensen in China besmet geraakt met het virus. Daarvan zijn er 2943 overleden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond