Deel dit artikel
-

Corona heeft flinke impact op vacaturemarkt

De impact van het coronavirus is duidelijk zichtbaar op de internationale vacaturemarkten. Dat zegt Textkernel, het bedrijf achter arbeidsmarktanalysetool Jobfeed.

De vacaturevolumes van Spanje (32 procent op 22 april), Verenigd Koninkrijk (35 procent) en Frankrijk (42 procent) zijn het hardst getroffen door de crisis. Veel bedrijven zijn daar dicht, en de werkloosheid neemt toe.

Het volume van nieuw geplaatste (online) vacatures op de Spaanse en Engelse vacaturemarkten ligt op slechts 32 procent van het volume van januari.

Het coronavirus toont vooral een grote impact op het aantal nieuwe vacatures van intermediairs, maar minder op die van directe werkgevers in België (77 versus 93 procent) en Nederland (62% vs 85%).

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

f Berkenbos

Ik ben blij dat er zo een artikel werd geschreven. Deze crisis heeft inderdaad grote economische gevolgen voor veel landen. Veel mensen zaten al zonder een baan en nu is die groep groter geworden door de crisis. Hoe lang zal het duren, voordat de economie van Nederland weer hersteld?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond