Deel dit artikel
-

‘CoronaMelder effectief in strijd tegen besmettingen’

Drie maanden sinds de lancering heeft CoronaMelder zijn nut bewezen. Dat stelt in elk geval Wolfgang Ebbers, die het doorlopende onderzoek leidt naar het effect en de adoptie van de app.

De corona-app heeft sinds 1 december 1303 positieve uitslagen opgeleverd bij mensen die aanvankelijk geen symptomen hadden. Dat is 4,5 procent van het totaal aantal gebruikers dat waarschuwingen kreeg.

Onderdeel van het doorlopend onderzoek zijn metingen in een representatief panel, waarin mensen gevraagd wordt naar hun mening over CoronaMelder.

Uit de eerste meting, verricht tussen 19 oktober en 1 november 2020, blijkt de adoptie van de app niet gelijk verdeeld. Onder jongvolwassenen tot 24 jaar was het gebruik het laagst, in de leeftijdsgroep van 55 tot 64 jaar het hoogst. Opvallend is daarnaast dat hoger opgeleiden (hbo, wo) vaker CoronaMelder gebruiken dan lager opgeleiden (alleen basisonderwijs, vmbo).

In totaal is CoronaMelder inmiddels bijna 4,5 miljoen keer gedownload.

Het primaire doel van CoronaMelder is het ondersteunen van de GGD’en in het bron- en contactonderzoek (BCO) door sneller een groter aantal mensen te ‘vinden’ en bereiken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Kees Kromme

Oh ja hoeveel minder mensen zijn er nu overkeden wegens gebruik app?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond