Deel dit artikel
-

CoronaMelder-app stopt 22 april

De Nederlandse overheid stopt 22 april met de CoronaMelder-app. Gebruikers krijgen dan geen bericht meer als ze in de buurt zijn geweest van een besmet persoon.

Doordat minder mensen een PCR-test bij de GGD kunnen halen, zijn er minder testresultaten die via de app gedeeld kunnen worden.

Vandaag vervalt bovendien het advies voor mensen die in nauw contact zijn geweest met een besmet persoon om in quarantaine te gaan.

Op 10 oktober 2020 werd CoronaMelder landelijk geïntroduceerd als de digitale aanvulling op het reguliere proces van bron- en contactopsporing. Tot op heden hebben bijna 5,9 miljoen mensen de app gedownload, waarvan ongeveer 2,3 miljoen mensen de app momenteel nog actief gebruiken. Inmiddels hebben in totaal meer dan 450.000 mensen anderen gewaarschuwd via de app en zijn er ruim 330.000 testaanvragen gedaan naar aanleiding van een notificatie in de app.

Minister Kuipers houdt nog wel de mogelijkheid open om CoronaMelder later opnieuw te kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in het najaar als het coronavirus wellicht weer opleeft.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jos

Stoppen betekent dat de app automatisch verwijderd zal worden van alle devices. Dus als we het in het najaar weer nodig hebben denkt de minister dat hij al deze downloads weer gaat ontvangen? Goed verhaal weer. Die app kan tegen geringe kosten gewoon in de app store blijven staan. Zal wel weer met slechte onderhoudscontracten te maken hebben.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond