Deel dit artikel
-

De Correspondent geeft eerste boek uit

De Correspondent geeft volgende maand zijn eerste boek uit in digitale en papieren vorm. De e-boeken van de duiding- en contextsite worden goedkoper dan de gedrukte boeken en auteurs krijgen een bovengemiddelde vergoeding.

“Begin dit jaar vertelde Rutger [Bregman] dat hij de zes grootste ideeën die hij in zijn tuin ontwikkelde, verder zou willen uitwerken in een boek. Toen dachten wij: laten we dat dan zelf uitgeven.” Zo legt uitgever Ernst-Jan Pfauth de motivatie uit achter een nieuwe activiteit van De Correspondent.

De 58 artikelen van auteur Bregman werden zeker tienduizend keer gedeeld via Twitter en 1,3 miljoen keer gelezen. Pfauth verwacht dat hij met dergelijke cijfers op een zeker lezers- en koperspubliek mag rekenen.

De boek dat op 15 september op De Correspondent verschijnt kost zeven euro in digitale vorm en achttien euro in gedrukte vorm. De royalties voor het e-book liggen op 25 procent, dat van de papieren versie de helft hoger dan normaal op vijftien procent.

Net als 98 procent van de andere online verkocht digitale boeken bevat ‘Gratis geld voor iedereen’ geen diefstalbeveiliging (DRM). De uitgever moedigt het uitlenen en verspreiden door kopers zelfs aan. “En vond je het een goed boek? Leen het dan vooral aan je vrienden uit. Als zij het ook met plezier hebben gelezen, vertrouwen we erop dat ze op een of andere manier nog wel een keer betalen. Misschien omdat het ze papieren boek aan iemand cadeau doen. Of omdat ze lid worden van De Correspondent.”

‘Gratis geld voor iedereen’ wordt omschreven als het eerste boek dat De Correspondent uitgeeft. Hoeveel er, en met welke frequentie, hierna zullen volgen is nog niet duidelijk.

Photo Credit: kodomut via Compfight cc

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond