Deel dit artikel
-

Couverts.nl met mobiele reserveringen

Veertig procent van de bezoekers van Couverts.nl komt naar de site via zijn mobiele telefoon of tablet. Het dochterbedrijf van RTL Nederland lanceert daartoe een mobiele site en apps.

Om de mobiele bezoekers beter te bedienen, maakt Couverts.nl een aantal mobiele verschijningsvormen van zijn site. Consumenten bezoeken de dienst om real time via het web een online reservering te maken bij een restaurant.

De mobiele webversie van de site werd gisteren bekend gemaakt. In december volgen de applicaties voor Android, iOS en Blackberry. Tegen die tijd zullen ook de eerste nieuwe Windows Phones uit de fabrieken van Nokia rollen, wat mogelijk een reden wordt om ook dat platform te ondersteunen.

Paul Wiertz van de reserveersite: ‘We zien dat het onderweg reserveren van een restaurant steeds populairder wordt en daarmee ook de last minute reserveringen.’

De woordvoerster van RTL vult aan: “Er is op aanvraag een publieke API voor de site beschikbaar en in JSON voor mobiele platforms en apps.” Dat is ook het soort informatie dat Apple gebruikt voor zijn Siri-applicatie. In theorie kunnen Nederlandse eigenaren van een iPhone 4S op niet al te lange termijn aan hun telefoon vragen een reservering te maken bij een bepaald restaurant. Siri zou die opdracht kunnen uitvoeren.

Kort voor de zomer hadden 6,6 miljoen Nederlanders de beschikking over mobiel internet op hun telefoon.

RTL Nederland kocht Couverts in september 2010. Vrijwel exact een jaar later, vorige maand, ging de site live met een nieuwe jasje. De focus ligt primair op het kunnen vinden van en reserveren bij een van de aangesloten restaurants.

De restaurantsite sluit inhoudelijk aan bij een van de vijf pijlers van RTL: ‘Culinair’. De investeringstak RTL Ventures is opgericht om bedrijven als Couverts, Sizz en Pepper op te tuigen en te professionaliseren. Deze digitale projecten moeten hand in hand gaan met de traditionele activiteiten van RTL.

RTL Ventures zei begin september dat het in de maanden tot 2012 op zoek is naar nieuwe investeringen.

Foto: Leslie Kaholi (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond