Deel dit artikel
-

Coworking hotels: hotelconcept voor millennials en ‘digital nomads’

Om in te spelen op de behoeften van millennials en ‘digital nomads’ worden er steeds meer coworking hotels geopend. Dit signaleert onderzoeksbureau Horwath HTL. Dit zijn hotels waar de faciliteiten zijn geïntegreerd met flexwerkplekken, zodat hotelgasten en locals samenkomen.

In Nederland vallen onder andere Zoku en The Student Hotel in deze categorie. In het buitenland is bijvoorbeeld hotelketen Accor in dit gat gesprongen met Mama Shelter (het hotel) en Mama Works (de flexwerkplekken).

In coworking hotels is de hotelkamer is niet langer het primaire product, stelt Horwath. “De werkplek is voor de moderne hotelgast belangrijker dan het bed. Coworking hotels bieden een levendige, centrale plek waar de gasten diverse mogelijkheden hebben om zowel alleen als samen te kunnen werken.”

De meest succesvolle coworking hotels creëren een community en bieden evenementen aan waar gasten met elkaar in contact komen, maar ook met de lokale bevolking. Door werk-, woon- en vrijetijdsvoorzieningen te integreren en gastvrijheidsdiensten aan te bieden spelen coworking hotels in op de behoeften van millennials en met name de digital nomads.

Gedreven door globalisatie en de ‘gig’ economie zijn met name de huidige generatie van millennials veelal vrij in werkplek, werktijden en werkstijl. Het aantal coworking members of digital nomads neemt naar verwachting van Emergent Research toe van 1,2 miljoen in 2017 tot 3,8 miljoen in 2020.

Met het toenemende aantal digital nomads die overal ter wereld kunnen werken en wanneer dan ook, stijgt het aantal coworking spaces ook, zegt Horwath. In 2020 zal dit aantal naar verwachting zijn verdubbeld van 13.800 naar 26.000 wereldwijd. Dit beïnvloedt ook de kantorenmarkt. Door flexibele werkplekken aan te bieden kan het vastgoed immers efficiënter gebruikt worden.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond