Deel dit artikel
-

Criminelen lokken slachtoffers met Dixons domeinen

Criminelen hebben op Marktplaats klanten misleid met webwinkels die een relatie met de elektronicaketen Dixons lijken te hebben, maar daar geen onderdeel van zijn. Bij dixons-aanbieding.com en dixons-discounter.com werden producten tegen lage prijzen aangeboden die uiteraard na betaling niet geleverd werden. Dat meldt Opgelet op Internet.

De advertenties, die vermoedelijk zijn geplaatst via gehackte accounts om vertrouwen te wekken, maken melding van een ‘scherp geprijsd assortiment’ als gevolg van ‘de combinatie van grote aantallen en de juiste inkoopkanalen’. De domeinnamen blijken zeer recentelijk via Tucows.com geregistreerd. Ook het logo is misbruikt.

Enkele slachtoffers schrijven dat ze honderden euro’s hebben overgemaakt voor een MacBook Air, PlayStation 4, Philips Hue Starterskit en iPhone 6. Op de site kon alleen met credit card en PayPal worden betaald.

Bij Tweakers melden gebruikers dat ze Marktplaats begin april al hebben gewaarschuwd, maar er niet is ingegrepen. Marktplaats zegt dat het om een kat- en muisspel gaat met professionele criminelen die ook telkens weer van webadressen veranderen. “Wij melden het misbruik meteen aan politie en merkhouders, maar deze sites zijn vaak in het buitenland gehost en moeilijk uit de lucht te krijgen,” aldus woordvoerder Jasper Teijsse. “We werken trouwens wel aan nieuwe technieken om verdachte handelingen op het platform op te sporen. Zakelijke accounts die van IP adres of apparaat veranderen blokkeren we tijdelijk.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen Edig

Wat ik dan niet snap, is dat dixons-aanbieding.com nog steeds online is. Dit is volgens mij al een week geleden op Radar gekomen en was daarvoor al bekend.

Doet Dixons er niks (of niet genoeg) aan?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond