Deel dit artikel
-

‘Criteo sluit Nederlands kantoor’

De leverancier van reclametechnologie Criteo zou zijn Nederlandse kantoor hebben gesloten.

Het besluit zou impact hebben op ruim een dozijn medewerkers, zo verneemt Emerce. Een verzoek om commentaar bij het Amerikaanse hoofdkantoor bleef tot op heden onbeantwoord.

Update 03-05-2023 21:14
Een lokale werknemer vertelt: “We zijn uit ons kantoor op de Herengracht maar zeker niet verdwenen vanuit de Benelux en uit Amsterdam. Wegens reorganisatie zijn er een aantal mensen vertrokken bij Criteo maar ‘ruim een dozijn’ is volslagen onzin. We opereren nog steeds vanuit Amsterdam voor zowel onze Enterprise als Growth business.” De operaties worden bestierd vanuit co-working ruimtes van Upflex. [einde update]

Een vacature voor de Nederlandse activiteiten lijkt te suggereren dat de operationele verantwoordelijkheid voor deze markt nu in handen is van de country director Spanje.

De sluiting van het fysieke kantoor zou te maken hebben met een herstructurering op hoger niveau. De kwartaalberichten weerspiegelen dat de kosten daarvoor sinds vorig jaar oplopen. Bovendien is er sprake van een verschuiving van pure play retargeting-business naar meer selfservice.

Update 03-05-2023 21:14
Een andere werknemer vertelt dat er sinds het coronavirus minder op kantoor wordt gewerkt en dat het thuiswerkbeleid ertoe leidde dat de behoefte aan vast fysiek kantoor er niet meer is. [einde update]

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond