Deel dit artikel
-

Omvallende cryptobeurs FTX heeft snel ruim 9 miljard dollar nodig

Cryptobeurs FTX heeft 9,4 miljard dollar nodig om een faillissement te voorkomen. Eerder deze week besloot ‘redder’ Binance FTX toch niet te helpen omdat er te veel lijken uit de kast rolden. Zo zou met tegoeden van klanten investeringen zijn gedaan om de balans op orde te brengen.

Inmiddels zouden er gesprekken gaande zijn met andere partijen, waaronder het Singaporese staatsbedrijf Temasek. Een andere naam die wordt genoemd is die van Justin Sun. De miljardair en oprichter van Tron zou ook interesse in FTX hebben. FTX zou zelf de in de VS gevestigde cryptobeurs Kraken benaderd hebben. Tot nu toe zonder concreet resultaat.

Gisteren verscheen heel even het bericht op de site dat alle transacties tijdelijk zouden worden stopgezet. Inmiddels heeft FTX de opnames weer heropend.

“De hele operatie werd gerund door een bende kinderen op de Bahama’s’, vertelde een persoon die bekend is met de zaak aan nieuwssite CoinDesk op voorwaarde van anonimiteit. Werknemers werden niet op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen. De inner circle van het bedrijf, onder wie medeoprichter en Chief Technology Officer Gary Wang, FTX Director of Engineering Nishad Singh, houden hun mond.

De ineenstorting van FTX heeft al geleid tot verscherpte maatregelen bij concurrenten. Binance, Crypto.com, Kucoin en OKX hebben toegezegd hun reserves openbaar te maken. Met deze proof of reserves willen ze bewijzen dat ze ook daadwerkelijk alle deposito’s van de klanten in beheer hebben.

Deel dit bericht

2 Reacties

Edward Kool van Langenberghe

Crypto is geboren uit anarchie en zal hieraan ook ten ondergaan.

peter

Aldus het orakel Edward Kool van Langenberghe.

Crypto gaat nooit meer weg en zal dus niet ten onder gaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond