Deel dit artikel
-

Cryptobeurs Kraken richt eigen traditionele bank op

Cryptobeurs Kraken wil een eigen bank oprichten. Het platform moest onlangs een boete betalen aan de Amerikaanse waakhond SEC voor de exploitatie van zijn stakingdienst en deze zelfs stopzetten. Met staking worden cryptomunten aangehouden als een soort beleggingsprogramma.

Buiten de VS wordt deze dienst nog wel aangeboden, maar in de VS werd het gezien als handel in ongeregistreerde effecten. Kraken heeft dan ook een boete van 30 miljoen dollar moeten betalen.

Met de oprichting van de Kraken Bank hoopt men dit soort problemen te voorkomen. De directie wil depositorekeningen in Amerikaanse dollar en crypto-activa aanbieden, evenals meerdere financierings- en betalingsopties en gecontroleerde institutionele bewaarproducten.

De Amerikaanse staat Wyoming heeft Kraken inmiddels een licentie verleend om een Special Purpose Depository Institution in die staat te creëren.

De beleggingen zullen niet worden verzekerd door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), maar alle activa zullen beschikbaar zijn als contanten of in enige andere vorm.

Kraken wil aanzienlijke kapitaalreserves en overschotten van zijn eigen kapitaal aanhouden om het volledige saldo van alle klanten te dekken, zelfs in het geval van een bankrun.

De diensten zullen in eerste instantie worden aangeboden aan de bestaande klanten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond