Deel dit artikel
-

Cryptobroker LiteBit gooit de handdoek in de ring

De Nederlandse cryptobroker LiteBit gaat stoppen vanwege de toenemende complexiteit in de cryptomarkt. Klanten kunnen overstappen naar Bitvavo.

De toenemende operationele kosten, de dalende commissies en een ‘oneerlijk concurrentieklimaat’ hebben LiteBit doen besluiten om de bedrijfsactiviteiten stop te zetten. “De volatiele aard van de markt, snelle technologische innovaties, hevige wereldwijde concurrentie en de ingewikkelde regelgeving zijn hindernissen die te groot zijn geworden voor LiteBit om te overwinnen.’

Onder meer worden de verwachte daling van vergoedingen als gevolg van toenemende concurrentie, en het ontbreken van een wereldwijd gelijk speelveld als oorzaken genoemd.

LiteBit heeft de voorgenomen samenwerking met Bitvavo voorgelegd aan relevante toezichthouders die nog hun goedkeuring moeten geven. Klanten worden op de hoogte gesteld van het verdere verloop hiervan. Arthur van Lier, COO van LiteBit, zegt: ‘LiteBit garandeert dat alle tegoeden beschikbaar zijn voor klanten. De veiligheid van klantentegoeden is altijd onze topprioriteit geweest en we willen zorgen voor een soepele en snelle overdracht van alle tegoeden voor onze klanten.’

In Oostenrijk en Frankrijk hebben klanten de mogelijkheid om hun tegoeden te verkopen of op te nemen, of om ze onder te brengen bij Bitpanda.

De komende maanden zal LiteBit de organisatie geleidelijk afbouwen en de activiteiten uiteindelijk beëindigen. Alle medewerkers zullen een compensatie ontvangen.

Foto LiteBit

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond