Deel dit artikel
-

Cryptohandel Binance registreert zich in Nederland

Het bekende cryptowisselkantoor Binance wil zich specifiek richten op de Nederlandse markt als onderdeel van een bredere Europese uitrol. Vrijdag heeft het bedrijf een registratie ingediend bij de Italiaanse toezichthouder.

Binance kan met die registratie van de Organismo degli Agenti e dei Mediatori (OAM) kantoren in Italië openen en het lokale team uitbreiden.

Eerder deze maand had het bedrijf zich ook al geregistreerd bij de Franse en Duitse markttoezichthouder.

Naast Nederland worden of zijn registraties ingediend in Zwitserland, Zweden, Spanje, Portugal en Oostenrijk.

De Nederlandse vergunning moet worden verstrekt door DNB, die vorig jaar nog waarschuwde dat Binance zonder wettelijk verplichte registratie bij DNB cryptodiensten in Nederland aanbiedt en daarmee in strijd handelt met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Dat hoeft overigens niet te betekenen dat de DNB een registratieverzoek zal weigeren.

Binance Nederland staat al sinds 1 oktober ingeschreven bij de KvK en heeft een Regus kantoor aan de Joop Geesinkweg in Amsterdam-Duivendrecht.

Ook wordt personeel gezocht voor het Amsterdamse kantoor, waaronder een tweetal account managers.

Binance is het grootste cryptowisselkantoor ter wereld gemeten naar het dagelijkse handelsvolume. Het bedrijf is opgericht in 2017 in China en is geregistreerd op de Kaaimaneilanden.

Onomstreden is Binance niet. Er loopt een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Internal Revenue Service naar beschuldigingen van witwassen en belastingdelicten. De Britse Financial Conduct Authority heeft Binance bevolen om alle gereguleerde activiteiten in het Verenigd Koninkrijk te stoppen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond