Deel dit artikel
-

Cryptoleenbedrijf Genesis Global schort diensten op

Na BlockFi lijkt nu ook crypto-geldschieter Genesis Global in de problemen gekomen door de drama rond de gevallen cryptobeurs FTX.

Het bedrijf liet woensdag weten dat het tijdelijk aflossingen en nieuwe leningen zou opschorten wegens de ‘ongekende onrust op de markt’.

Een en ander heeft geresulteerd in abnormale niveaus van opnames waarvan Genesis Global beweert dat die de liquiditeit bedreigen.

Genesis Global was al eerder geraakt door de ineenstorting van hedgefonds Three Arrows Capital in juni.

Genesis Global benadrukt dat de derivatenhandel- en bewaaractiviteiten ‘volledig operationeel’ blijven. In zijn laatste kwartaalrapport verklaarde het bedrijf dat het 2,8 miljard dollar aan actieve leningen heeft.

Cryptoleners verstrekken krediet op basis van ingelegde cryptomunten. Dat werkt zolang de waarde van de munten blijft groeien.

Intussen overleggen Amerikaanse en Bahamaanse autoriteiten of FTX kopstuk Sam Bankamn-Fried (SBF) voor ondervraging kan worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten (VS).

Eerder doken er geruchten op dat Bankman-Fried naar Dubai zou willen vluchten. Dat is niet erg logisch, omdat Dubai een uitleveringsverdrag heeft met de VS.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond