Deel dit artikel
-

Cryptomunten worden mogelijk verboden in India

India wil volgens Reuters een wet voorstellen die cryptomunten verbiedt, met boetes voor iedereen die erin handelt of digitale activa bezit.

Ook het mijnen of aanmaken van cryptomunten wordt verboden.

De plannen komen niet uit de lucht vallen. In januari werd al gesproken over een dergelijk verbod, maar recente opmerkingen van de overheid hadden beleggers de hoop gegegeven dat er toch nog zou kunnen worden gehandeld in cryptomunten.

Volgens het wetsvoorstel krijgen houders van cryptomunten zes maanden de tijd om hun digitale bezittingen te verkopen.

Ambtenaren hebben er vertrouwen in dat het wetsvoorstel wordt aangenomen, aangezien de regering van premier Narendra Modi een comfortabele meerderheid in het parlement heeft.

Als het verbod er komt, zou India de eerste grote economie zijn die het houden van cryptovaluta illegaal verklaart. Zelfs China straft het bezit niet. Het mijnen van munten is daar wel verboden.

De Bitcoin raakte maandag na het nieuws miljarden aan waarde kwijt. De munt passeerde afgelopen week voor het eerst de 60.000 dollar.

Foto do jip via Pexels

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Goede zaak. Ponzi gewoon aanpakken onder mom milieu. Snap alleen China niet, die mijnen 70% terwijl het niet mag daar. Hoe doen ze dat?

Ernie

Zo willen de banken hun centrale controle behouden! Crypto munten zouden juist iedereen in staat stellen om geld te ontvangen uit de hele wereld. Maar deze mensen zijn voor de banken niet interessant. Mis-daad!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond