Deel dit artikel
-

Cryptoscams naar 4,3 miljard dollar

Het aantal cryptoscams en diefstallen zal alleen maar toenemen. Onderzoeksbureau CipherTrace houdt rekening met 4,3 miljard dollar in 2019, zo blijkt uit het Q1 2019 Cryptocurrency Anti-Money Laundering Report.

Alleen al in het eerste kwartaal ging 356 miljoen dollar aan bitcoins en ethereums in rook op, onder meer als gevolg van de implosie van wisselkantoor QuadrigaCX (195 miljoen) en het leegroven van Bitfinex (851 miljoen).

Accountant Ernst & Young (EY) en advocatenkantoren Miller Thomson en Cox & Palmer zijn inmiddels op de zaak rond het Canadese QuadrigaCX gezet, maar crediteuren vrezen dat zij te hoge kosten maken.

CipherTrace noemt exit scams als de belangrijkste trends van 2019. Daarbij wordt geinvesteerd in een nieuw bedrijf, waarna de oprichters met de noorderzon vertrekken. Een voorbeeld is PlusToken uit Zuid Korea, waarbij uiteindelijk zes Chinese ingezetenen konden worden gearresteerd. Investeerders verloren iets van 2,9 miljard dollar.

Het toezicht op de handel in cryptomunten wordt wel strenger, maar ook moeilijker. Steeds meer betalingen worden via wisselkantoren weggesluisd naar landen waar de regulering minder streng is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond