Deel dit artikel
-

Culinaire hit De Buik naar Amsterdam

De Rotterdamse culinaire hit De Buik heeft Amsterdamse editie gekregen. De site met recensies en culinaire agenda is ook helemaal in het nieuw gestoken.

Afgelopen weekend ging De Buik van Amsterdam live, een onafhankelijk platform dat de foodcultuur van de stad viert. Al vijf jaar vertelt De Buik in Rotterdam over ontdekkingen, vernieuwingen, ondernemers en festivals.

De site staat zich erop voor dat het een vinger aan de pols heeft in zijn werkgebied. Het weet wat er speelt. “Ver in Oost eet je Fries, in Zuid-Oost vind je de geweldigste streetfood in een oude parkeergarage, in het Westen was de ring ooit heel ver, nu niet meer. Zuid is de Schinkel èn de As overgestoken en Noord, ja Noord met je lijn”, zo legt Gijsbregt Brouwer uit. Hij stond vijf jaar geleden met zijn compagnon Robert de Boer aan de basis het eetportaal

De komende maanden moet blijken of het team erin slaagt een regionale succesformule te kopiëren naar een andere regio. Wellicht qua inborst een fandere regio, anderzijds niet anders omdat mensen graag lekker eten. Mocht de export succesvol blijken en ook de eigenzinnige toon in stand blijven dan ligt verdere uitbreiding voor de hand.

Sinds begin dit jaar is de advertentieverkoop van De Buik in handen van Value Zipper.

Foto: Franklin Heijnen (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond