Deel dit artikel
-

Cyber Monday ‘grootste online winkeldag uit de geschiedenis’

Cyber Monday heeft in de VS alle verwachtingen overtroffen. De totale omzet kwam maandag volgens Adobe Analytics op 7,9 miljard dollar. Zeker 2,2 miljard dollar werd gegenereerd via smartphones.

De mobiele omzet ligt zelfs 55,6 procent hoger dan vorig jaar. Ook een duidelijke trend is dat consumenten hun bestellingen in de winkel kwamen ophalen.

Toch is de groei minder sterk vergeleken met de andere feestdagen. Er werd online 28 procent meer ingekocht op Thanksgiving. Ook Black Friday, traditioneel een koopjesfeest voor de fysieke handel, deed het beter.

Adobe baseert zijn cijfers op 1 biljoen bezoeken aan retailsites en 55 miljoen artikelen. Daarbij is gekeken naar de tachtig grootste webwinkels.

Voor Amazon werd Cyber Monday in elk geval de grootste winkeldag in de geschiedenis van het bedrijf. Maar ook Black Friday verliep positief: klanten bestelden wereldwijd miljoenen extra artikelen op Black Friday vergeleken met 2017, waaronder 18 miljoen speelgoedartikelen en 13 miljoen mode-artikelen op Black Friday en Cyber Monday samen.

In Nederland waren de bestverkochte producten tijdens Black Friday op Amazon de PS4 Pro, de Philips Hue Starter Set en de Osram Smart Plus.

Het was ook het grootste weekend ooit voor stemgestuurde Echo-apparaten; wereldwijd zijn er miljoenen verkocht. De nieuwe Echo Dot slimme luidspreker was het bestverkochte product op Amazon.

Deel dit bericht

1 Reactie

Mieke

En maar janken als in 2020 weer de recessie toeslaat…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond