Deel dit artikel
-

‘Cyber Monday wordt logistiek drukste dag’

Volgende week maandag 29 november wordt voor de pakketvervoerders met afstand de drukste dag van het jaar. Sendcloud voorspelt een pakjespiek van 242 procent bovenop normaal.

De logistieke techspecialist uit Eindhoven rekent ook dit jaar weer zijn verwachtingen voor de logistieke sector voor. Sendcloud helpt webwinkels hun verzendprocessen te stroomlijnen en heeft daardoor zicht op veel pakketbewegingen bij tal van vervoerders, ook buiten Nederland.

Veel webwinkels hebben dit jaar hun Black Friday-acties gespreid over een week, om zo de drukte te verdelen. De pakketvolumes zijn daardoor de hele week bovengemiddeld, met uitschieters op maandag 22 en 29 november. Op maandag 22 november verwacht Sendcloud al 161 procent meer zendingen dan normaal. Cyber Monday wordt echter de drukste verzenddag van 2021. Dan worden meer dan drie keer zoveel pakketten verzonden (+242%).

De zaterdag en zondag zijn daarentegen wat rustiger. Dat komt doordat veel webwinkels hun orders pas na het weekend verwerken en vervoerders in het weekend slechts beperkt bezorgen.

Als basis voor de cijfers hanteert Sendcloud een gemiddelde van de cijfers over 2019 en 2020.

Het bedrijf ziet een trend waarbij consumenten steeds meer behoefte krijgen aan meerdere ontvangstopties. Niet enkel: ‘morgen als PostNL komt’, maar ook andere tijdvakken van andere vervoerders en fysieke afhaalpunten in de fysieke omgeving, zoals pakketkluizen of buurtbezorging.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond