Deel dit artikel
-

D66: 1 miljard euro extra voor innovatie

D66-Tweede Kamerlid Kees Verhoeven wil dat Nederland zich richt op de toekomst en dus op innovatie. Daarom stelt zijn partij voor om de komende kabinetsperiode 1 miljard euro extra te investeren in onderzoek en innovatie.

Baanbrekende innovaties komen niet zomaar uit de lucht vallen, zegt Verhoeven. Zo’n beetje alles dat een iPhone slim maakt, is ontwikkeld door de Amerikaanse overheid: gps, touchscreen en het internet. Het kabinet van Rutte heeft de afgelopen zeven jaar flink bezuinigd op onderzoek en innovatie. Deze week bespreekt de Tweede Kamer de begroting van het ministerie van Economische Zaken.

D66 wil 400 miljoen euro per jaar extra voor fundamenteel onderzoek. Dit is een substantiële verhoging van het huidige budget van 1,8 miljard euro.

Er zou onder meer een tegenhanger van het Princeton Instituut for Advanced Studies moeten komen. Hier hebben onderzoekers die behoren tot de wereldtop alle vrijheid om onderzoek te doen.

Ook  moet het kabinet 300 miljoen investeren in de echte vernieuwers: innovatieve starters en mkb-bedrijven.

Deel dit bericht

1 Reactie

Z.Eur

>>Er zou onder meer een tegenhanger van het Princeton Instituut for Advanced Studies moeten komen.
Ja, dat heette ‘Philips’ destijds. En dan had je ook nog zoiets als universiteiten waar het vrije gedachtegoed vrijelijk rondwaande.
Maar dat is allemaal wegbezuinigd met dank aan de PvdA/VVD/D66/CDA.
Dit miljard kunnen ze beter aan onderwijs besteden want zonder slimme koppen geen enkele innovaite.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond