Deel dit artikel
-

Daalder Pay naar 100.000 gebruikers

De Nederlandse mobiele betaaldienst Daalder Pay verwacht in maart de grens van 100.000 gebruikers te hebben bereikt. Dat vertelde oprichter Renz Millenaar gisteren op Emerce eFinancials. Ook gaat het bedrijf beginnen met mobiel parkeren.

Daalder Pay beleefde dit voorjaar zijn debuut bij de horeca in Amsterdam. Er is proefgedraaid met enkele Amsterdamse winkels en horeca-gelegenheden, waaronder Headfirst Coffee Roasters, Rederij De Jordaan, Workingspace Seats2Meet Beurs van Berlage en Sane Salad & Juicebar.

Sindsdien heeft Daalder Pay de vleugels uitgeslagen. Momenteel is de betaalapp in vier provincies actief, op meer dan 150 locaties. Op scholen betalen kinderen met Daalder Pay voor hun lunch. “Ouders willen graag een prepaid oplossing, waarbij ze het uitgavepatroon van hun kinderen kunnen volgen.”

Daalder kwam enkele jaren terug op het idee van Daalder Pay nadat hij M-pesa had uitgeprobeerd, een in Kenia en Tanzania gebruikte betaaldienst via SMS. Samen met Reinhard Spronk en Romke de Vries richtte hij Daalder Pay op.

De drie oprichters denken dat hun app (voor iOS en Android) in een maatschappelijke behoefte voorziet: de consument wil snelheid en gemak bij het betalen, maar wel tegen lage transactiekosten. Daalder maakt daarom gebruik van het elektronisch transactiesysteem van Intersolve, waarvan ook VVV-dinercheque en de Nationale Boekenbon gebruikmaken.

Betalen kan onderling (kosteloos) of aan de kassa via een QR-code, waarbij geen internetverbinding is vereist. NFC-ondersteuning komt ‘als de klant er naar vraagt’.

Daalder Pay praat momenteel met allerlei partijen. De start was weliswaar in de horeca, maar in de app komt nu ook een optie voor het betalen voor parkeren. Daarnaast onderhandelt men met grote retailers als V&D. “Die vinden ons interessant omdat we een grote gebruikersgroep hebben.” Millenaar wilde gisteren geen actuele gebruikersaantallen noemen, behalve dat hij verwacht dat het aantal van 100.000 gebruikers rond maart zal worden bereikt.

Millenaar noemde het Zweedse SEQR als zijn grootste concurrent op de Nederlandse markt en vreest internationaal meer voor betaalapps van grote ketens als McDonalds of Starbucks dan voor een platform als Apple Pay.

De ambitie is om eind 2016 de grootste betaalapp van Nederland te zijn, laat Millenaar per e-mail aan Emerce weten. De stap naar de rest van Europa moet binnen twee jaar zijn gezet.

Foto: Peter Boer. Zie de volledige reportage hier.

Deel dit bericht

3 Reacties

Thees Peereboom

Het is niet m-pessa maar M-PESA en deze SMS-dienst komt niet uit Korea maar uit Kenya en Tanzania.

Jan Libbenga

Dank, tekst is aangepast

John

In maart 2016 meer dan 100.000 gebruikers? Als ik de app bekijk in de play store zijn er tussen de 1.000 – 5.000 downloads. Wat betekent dat 80.000 gebruikers via iOS hebben…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond