Deel dit artikel
-

Dag en Nacht Media met betaalde podcasts op Spotify

Fans van een aantal podcasts van uitgever Dag en Nacht Media kunnen tegen betaling bonusafleveringen luisteren op Spotify. Dat geldt voor de producties die werken met Vriend van de Show.

Het gaat om podcasts als Man Man Man, Moordcast, Alle Geschiedenis Ooit, Een Podcast Over Media en Ik Ken Iemand Die. Die zijn onderdeel van het ‘Vriend van de Show’, gelanceerd als apart onderdeel van het netwerk van Dag en Nacht Media met bonuscontent. Die wordt nu breder beschikbaar gemaakt via Spotify.

De Zweedse audiodienst beloofde eerder al nul commissie te vragen voor het verspreiden van betaalde podcasts.

Vriend van de Show‘ is in juni 2020 ontstaan. Luisteraars kunnen eenmalige donaties doen, maar ook maandelijks 2,50 à 4,50 euro overmaken aan de mediamaker achter de podcast. Sinds de oprichting in juni 2020 hebben zich 225 titels aangesloten. Podcast Jong Beleggen is de grootste met vierduizend vrienden.

Update 11-02-2022 11:49:
Productmanager Marissa van Loon van Vriend van de Show vult aan: “Niet alle podcasts op Vriend van de Show zijn onderdeel van Dag & Nacht, en ook niet alle shows bij Dag & Nacht zitten op VVDS. We bestaan los van elkaar. Iedereen kan zich namelijk zo aanmelden bij VVDS. Dit nieuws betekent dat álle podcasts op Vriend van de Show, als zij dat willen, hun bonuscontent op Spotify beschikbaar kunnen stellen. Dus ook onafhankelijke makers en podcasthobbyisten.”

Foto: Garry Knight (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond