Deel dit artikel
-

‘Dagaanbiedingensites zijn meestal niet voordeliger’

Dagaanbiedingensites zijn meestal niet voordeliger dan andere webwinkels. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Ruim de helft van de aanbiedingen zijn ergens anders net zo duur of zelfs goedkoper.

Onderzoekers van de Consumentenbond vroegen 1800 panelleden naar hun ervaringen. Ook vergeleken ze de prijzen van 100 aanbiedingen op 10 populaire sites met de prijzen bij andere webwinkels.

In 62 gevallen bleek de aanbieding helemaal geen koopje en was de prijs gelijk of zelfs hoger dan bij andere webwinkels. Bij 7 van de 10 sites ging het om meer dan de helft van hun aanbiedingen.

Zo biedt Koopjedeal een 10-pack Oral B Cross Action opzetborstels aan voor 41 euro, inclusief verzendkosten. Maar diezelfde opzetborstels zijn bij Bol.com te koop voor 28 euro. En bij 1dagactie kost een Walra hamamdoek 25 euro. Bij Bol.com slechts 16.

Gebruikers vinden, ook al hebben ze geen duidelijke klachten, het assortiment van de sites tegenvallen en vinden ze de webwinkels soms traag. Ook klopt de beschrijving van de producten niet altijd en zijn er klachten over de kwaliteit.

Verder vallen de verzendkosten nogal eens tegen. Die kunnen oplopen tot wel 9,95 euro. Bovendien moeten consumenten bij sommige sites die kosten per aanbieding apart betalen, waardoor het voordeel ten opzichte van andere winkels nog kleiner wordt.

Foto Consumentenbond

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond