Deel dit artikel
-

‘Dagaanbiedingsites niet altijd goedkoop’

Deals op dagaanbiedingsites zijn soms niet zo lucratief als ze lijken. Daarnaast zijn ze vaak langer geldig dan die ene dag. Tot die conclusie komt de Consumentenbond na een steekproef.

Bij de steekproef bleken Checkdiedeal.nl en Koopjedeal.nl niet zo voordelig als ze doen voorkomen. Check Die Deal doet zijn naam eer aan, want van de 10 producten was maar 1 ook echt het scherpst geprijsd, stelt de consumentenorganisatie vast.

1DayFly.nl en iBood.com zijn respectievelijk 9 en 8 keer wel het goedkoopst.

Veel websites bedienen zich van trucs om consumenten over te halen om snel te beslissen. Een aftellende klok of het aantal resterende aantal exemplaren zorgen voor extra druk. Met name de klok blijkt niet altijd te kloppen. Meestal gelden de aanbiedingen zolang de voorraad strekt. Soms is dat korter dan 24 uur, maar vaak langer.

Hoewel de winkels verplicht zijn te vermelden waar de ‘van’-prijs vandaan komt, doen lang niet alle winkels dat. De Consumentenbond heeft de desbetreffende webwinkels hierop aangesproken.

Foto: Consumentenbond

Deel dit bericht

3 Reacties

Tom

De ‘van’ prijs op deze websites is doorgaans een lachertje.

Klaas

Wat een onzin artikel! Ik geloof er niks van.

Willem L

@Klaas: voor de goede orde; de artikelen kloppen vaak wel, de onzin staat in de reclame. Of soms ook de dagaanbiedingen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond