Deel dit artikel
-

Dagblad van het Noorden binnenkort achter betaalmuur

Eigen nieuws, grote verhalen en commentaren op de website van Dagblad van het Noorden zijn binnenkort alleen nog beschikbaar voor abonnees. Dat meldt RTVNoord.

Abonnees van de papieren krant krijgen gratis toegang tot de site. Op de site zal nog wel nieuws staan dat elders ook is te vinden. Het is echter niet duidelijk wanneer de betaalmuur wordt opgetrokken.

De plannen voor de betaalmuur waren al voor najaar 2013 aangekondigd, ook voor de Leeuwarder Courant. Een bezoeker zou tien zogenoemde Plus-artikelen per maand gratis kunnen bekijken. Het lijkt erop dat er meer achter slot en grendel gaat.

Hoofdredacteur Evert van Dijk meldde in september dat de Noorderlijke uitgever van de Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en het Friesch Dagblad een grote reorganisatie inzet. Er komt een gedeelde redactie en één digitale redactie die verantwoordelijk wordt voor alle dag- en weekbladsites van NDC.

NRC Handelsblad kondigde gisteren aan dat het begint met de losse verkoop van artikelen, 1,5 miljoen in totaal. Voorlopig kost ieder artikel tien cent. Betalen kan met iDEAL of PayPal.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Gerard

Dat regionale nieuws is al tijden erg kort, met een verwijzing naar het uitgebreide artikel in krant of online na betaling.

Helemaal geen regionaal nieuws meer laten zien aan niet-betalende bezoekers, ik vraag me af hoe verstandig dat is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond