Deel dit artikel
-

Daimler en Didi investeren in Europees Taxify

Autofabrikant Daimler en de ‘Chinese Uber’ Didi Chuxing investeren 175 miljoen dollar in Taxify uit Estland. Dat brengt de waardering van het bedrijf boven de miljard dollar. Een nieuwe Europese unicorn is geboren.

Ook investeringsfonds Korelya Capital en de mede-oprichter van Transferwise Taavet Hinrikus participeren in deze ronde.

Taxify is een internationaal werkende start-up op de taximarkt. Het bemiddelt tussen chauffeurs en passagiers, maar levert ook software waarmee bedrijven een wagenpark kunnen beheren. In Nederland is het niet bijster actief. Er zijn enkel wat Nederlandse kruimels te vinden op het bedrijfsblog. Die dateren van 2015. In de periode daarna was Nederland niet meer interessant.

De Esten hebben zich enkel gericht op kansrijke groeimarkten. Daardoor is het nu voornamelijk aan de oostflank van Europa actief, in Afrika en het Midden-Oosten. In totaal zij dat 25 landen met een half miljoen chauffeurs en tien miljoen passagiers.

Het nieuw verworven werkkapitaal wordt gebruikt om de activiteiten uit te breiden in Europa en Afrika.

Daimler leidt deze investeringsronde en geeft daarmee weer eens blijk van zijn interesse in ‘moderne mobiliteit’. De Duitsers zijn ook grootaandeelhouder in MyTaxi, dat opereert in Duitsland, Engeland, Ierland en Spanje. Via andere investeringen zit het ook in Frankrijk en het Midden-Oosten. Daimler is al een kleine twee jaar bezig om via strategische participaties een internationale lappendeken van vervoersbemiddelaars te krijgen.

Voor Didi is investering in Estland een actieve toezegging van zijn interesse voor de Europese markt. De Chinezen voeren een groeistrategie, via investeringen en overnames en organisch, in Azië, Zuid-Amerika en enigszins in Europa.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jan

Wow. ”Er zijn enkel wat Nederlandse kruimels https://blog.taxify.eu/nl/ te vinden op het bedrijfsboog.”

Serieus? Is hier een AI translation of een stagiair aan het werk?

Erwin Boogert

Ai, dat is idd niet chique. Dank voor de aanwijzing. Heb de tekst aangepast.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond