Deel dit artikel
-

Dalende trend cash zet verder door

In 2018 betaalden jongvolwassenen (19 tot 24 jaar) het minst met contant geld en het meest met elektronische betaalwijzen. Dit geldt zowel voor betalingen aan de kassa als voor hun onderlinge transacties. Dat blijkt uit onderzoek van DNB.

Tieners zijn koploper qua groei in het aandeel pinbetalingen aan de kassa.. Dit komt mogelijk doordat jongeren steeds vaker al op jonge leeftijd een eigen bankrekening hebben en hun ouders het zakgeld vaker overmaken naar hun bankrekening.

In 2018 betaalden consumenten in Nederland 37 procent van hun aankopen in winkels of horeca met contant geld en 63 procent met hun pinpas terwijl zij in 2017 41 procent van hun aankopen contant afrekenden.

Bij de 75plussers neemt vooral contactloos betalen een vlucht, waar zij in 2017 nog 9 procent van alle betalingen contactloos deden, is dit in een jaar tijd bijna verdubbeld naar 17 procent. Het totale aandeel pinbetalingen bij deze leeftijdsgroep is inmiddels 41 procent.

55 – 64 jarigen betaalden in 2018 68 procent van hun onderlinge transacties met contant geld en 29 procent elektronisch.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond